Tres Sorores

Diu la llegenda:
Tres germanes cristianes preparaven el matrimoni amb tres mossos del mateix poble. Però va arribar la invasió goda al llogaret i la devastaren portant als homes com a presoners. Les dones van fugir als boscos, i només van tornar un cop acabada la guerra En tornar, les tres germanes van trobar ferit a un dels gots. El van guarir amb la promesa que els ajudaria a recuperar als seus éssers estimats presoners. 
Però el got els va enganyar i els va dir que el pare i els tres pretendents havien traït al seu poble i s'havien casat amb dones godes, però en realitat havien estat assassinats a l'intentar escapar. 
Amb el pas del temps, minvat el dolor, una de les germanes es va casar amb el jove salvat i les altres amb sengles guerrers; però alguna cosa va passar la nit de noces: l'espectre del pare se'ls va aparèixer i les joves van fugir del campament a les muntanyes, instal·lant-se de penitents en tres barraques.
De cop i volta un terrible vendaval les va cobrir de neu i pedres ... ... Donant així origen a Cilindre de Marboré, Mont Perdut i Pic d'Añisclo.

Les "Tres Sorores" i el circ de Soaso des de la sierra Custodia.





Les "Tres Sorores" des del pic Mondarruego.





Les Tres Sorores des de La Munia.





Les Tres Sorores des del Robiñera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada